Stand Up Paddle (SUP)

Stand-up-paddle er relativt nyt i Danmark, men startede allerede i 1960 på Hawaii, hvor surf instruktørerne havde brug for et stabilt board, hvor de kunne stå oprejst på uden fart i brættet.

Et SUP board kan både anvendes til tursejlads langs kysten i stil med kajaksejlads når det ikke blæser eller til regulær bølgesurfing, hvor der kan rides på bølgerne.

sup4
sup3
sup2
sup1

Vi har forskellige typer SUP boards, som klubbens medlemmer frit kan benytte på egen hånd. Det er en oplagt familieaktivitet som børn og voksne kan dyrke sammen.

Det er også muligt, at kombinere SUP og windsurfing, da der kan monteres windsurfingrig på nogle SUP boards. Dette har sin fordel når der ikke er så meget vind, men stadig er bølger. 

Lær SUP

Det er forholdsvis nemt at komme i gang med SUP, da man kan sejle på egen hånd efter en kort instruktion. SUP er sund træning for kroppen, som kombinerer flere muskelgrupper og kondition. Det handler meget om balance teknik, som man opnår ved at bruge tid på vandet.


Bliv medlem af Ålsgårde surf og sejlklub og kom i gang med SUP.

Tidligere SUP VM sejler Nicoline Rasmussen tilbyder en kort intro med SUP tips og tricks for nye medlemmer. Kontakt Nicoline på telefon: 23256096